영상은 당뇨병 전 단계인 전당뇨 상태에서 당뇨병으로 진행되는 것을 예방하는 방법을 설명합니다. 이 과정에서 혈당 조절의 중요성과 인슐린 저항성이 발생하는 메커니즘을 쉽게 풀어내며, 이에 따라 고탄수화물 식단을 줄이고 단식하는 것이 해결책이라고 강조합니다. 다양한 증상들을 언급하며 자가 진단 방법도 제공, 시청자가 자신의 건강 상태를 보다 잘 이해하고 관리할 수 있도록 돕습니다.
핵심주제
전당뇨 및 당뇨병 예방을 위한혈당 조절이 중요하다.
전당뇨상태는 혈당 수치가 100~125 사이이며, 이 단계에서 조치를 취하지 않으면당뇨병으로 진행될 위험이 있다.
정기적인A1C 검사를 통해 평균 혈당을 모니터링하는 것이 중요하며, 고탄수화물 식단을 줄이는 것이 예방에 효과적이다.
이는 전반적인건강을 증진시키고 당뇨병 발생 위험을 낮출 수 있다.
인슐린 저항성은당뇨병의 주요 원인으로 작용한다.
인슐린 저항성이 발생하면 췌장의인슐린 분비가 줄어들어 혈당이 상승하게 된다.
이 상태가 지속되면 결국당뇨병으로 이어질 수 있으며, 따라서 이를 이해하고 조기 대응하는 것이 필수적이다.
적절한식이요법과 운동을 통해 인슐린 저항성을 완화할 수 있다.
탄수화물 과잉은건강 문제를 유발할 수 있다.
미국인의 평균 탄수화물 섭취량이 약300그램이상이며, 이는과도한 설탕섭취를 나타낸다.
이로 인해 발생하는 혈당 상승은신체의 여러 기능에 부정적인 영향을 미칠 수 있다.
적절한 탄수화물 조절로 이러한 문제를 피할 수 있음을 인식해야 한다.
인지 저하 및기억 문제는 인슐린 저항성과 관련이 있다.
인슐린 저항성이 높아지면 뇌의 뉴런이 필요로 하는포도당을 제대로 공급받지 못하여 기억력 저하가 발생할 수 있다.
탄수화물을 적절히 줄이면케톤을 에너지원으로 사용하여 이러한 문제를 예방하고 집중력을 향상시킬 수 있다.
배고픔이나 식사 후 피로감 등의 증상은 인슐린 저항성을 나타낼 수 있으며, 이에 대한 인식과 조치가 필요하다.
타임라인
1. 🩺 당뇨병 전단계에서 당뇨병으로 진행을 막는 방법
이 영상은전당뇨에서당뇨병으로 진행되는 것을 예방하는 방법을 설명하고 있습니다.
전당뇨의 경우, 혈당 수치는 100~125 사이이고,당뇨병의 경우 126 이상입니다.
A1C 검사는 3개월 평균 혈당을 확인하며, 전당뇨는 5.7~6.4, 당뇨병은 이보다 높습니다.
혈당 조절의 중요성을 강조하며, 인슐린 저항성이 어떻게 발생하는지 설명합니다.
결과적으로 고탄수화물 식단을 줄이고, 간헐적 단식을 통해 예방할 수 있다고 제안합니다.
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This video is very, very, very important, so I would take notes. I'm gonna try to make it really, really simple, but it's a very important concept. You may have watched other videos with parts of this information, but I wanted to create one video just to explain everything. Okay, so what we're talking about is how to prevent someone from going from a prediabetic state to a diabetic state. Now, the difference between prediabetes and diabetes has to do with your blood sugars. In prediabetes, your blood sugars are around 100 to 125. In diabetes, it's 126 and greater. We're talking about another test called A1C, which is an average of three months of your blood sugars. We're dealing with 5.7 to 6.4 with prediabetes, and then once you're...
2. 당뇨병과 혈당의 기초
당뇨병은 혈당 수치가 6.5 이상일 때 진단되며, 2형 당뇨병은혈액 내 당의 상승과 관련이 있다.
정상적인 혈당 수치는 약 80으로, 이는 혈액 전체에 약 1티스푼의 당이 포함되어 있음을 의미한다.
사람의 몸은 지방 및 다른 칼로리로부터자체적으로 당을 생산하기 때문에, 꼭 1티스푼의 설탕을 섭취할 필요는 없다.
평균적으로 사람들은 매일 약 31티스푼의 설탕을 섭취하는데, 이는 탄수화물도 당으로 전환될 수 있음을 포함한다.
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Diabetes becomes 6.5 or greater, so really when we're talking about type 2 diabetes, we're just talking about the elevation of sugar in your blood. A normal blood sugar should be about 80. What that means is you have about a teaspoon of sugar in all of your blood, so it's not that much, and you don't need to consume a teaspoon of sugar to get that; your body will make its own sugar out of fat and other types of calories. Okay, so that's what prediabetes is and that's what diabetes is. Now, what happens is this: an average person consumes about 31 teaspoons of sugar every single day, and I'm talking about the other carbohydrates that can turn into sugar as well. It's not all just teaspoons of sugar, so they're consuming a lot of..
3. 고카복식 단백질이 혈당 및 인슐린에 미치는 영향
평균 미국인에게 탄수화물 섭취는 약300그램 이상이며, 이는과도한 설탕섭취를 의미한다.
정상 혈당 수치는 단 1티스푼의 설탕인데, 평균 미국인의 경우 31티스푼에 이른다.
그런데도 혈당 수치가 급격히 상승하지 않는 이유는인슐린이라는 필터가 작용하기 때문이다.
인슐린은 혈액 속의 과잉 설탕을 제거하여 간과 근육에글리코겐형태로 저장하고, 일부는 지방으로 전환된다.
하지만 지나치게 높은 설탕과 인슐린 수치는 혈관 내벽에위험을 초래하며, 신체는 인슐린 저항성을 증가시켜 이 문제를 해결하려 한다.
이 과정은 10~15년 동안 지속될 수 있으며, 결국 혈당 수치와 인슐린 수치 모두에 부정적인 영향을 미친다.
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Carbs could be roughly around, I don't know, 300 grams or even more for the average American, so that's a crazy amount of sugar. Now look at this: a normal blood sugar level is only one teaspoon of sugar. Over here, we've got 31 teaspoons. So why is it that when someone consumes a lot of sugar, like the average American, why isn't the blood sugar just screaming high all over the place? Usually, it's normal, at least for a period of time. Well, that is because we have this filter right in the middle of this process, and it has to do with this machine that keeps the sugar out of the blood, and it's called insulin. So, insulin kind of filters out and gets rid of the excess amount of sugar in the blood. And what does it do with it? It hides it; it'll put it in stored sugar called... Glycogen in the liver and the muscles will also put excess into fat. It will convert some to cholesterol, but the thing that the body doesn't want is high amounts of sugar in the blood. Why? Because that sugar is very, very dangerous to the lining of the arteries. It will start to corrode, and it's called oxidation or damage inside the arteries. And then comes the plaquing and the calcium and that whole thing. So, your body really considers excess sugar very, very dangerous. If this person is consuming a lot of carbohydrates and has a high frequency of eating, having a lot of snacks, what happens is you're going to get a huge amount of insulin being released from the pancreas.. And that insulin is working really, really hard to keep the... Sugar down, but here's the other thing: high levels of insulin are also very toxic to the body as well. So, your body doesn't like high amounts of sugar or high amounts of insulin. So, what does it do? It starts to reduce the insulin by creating a resistance. Okay, it's called insulin resistance. The cells start blocking insulin like crazy. The problem is the body still has to keep this under control, so it starts to turn up the dial and produce more and more insulin to penetrate through this resistance to keep the sugar at a normal level. And this whole game continues for a period of 10 to 15 years.
4. 인슐린 저항성과 당뇨병의 관계
인슐린 저항성이 10~15년 지속되다가 췌장이 힘들어져 인슐린 분비가 감소하게 된다.
이런 상황에서는 탄수화물을 지속적으로 섭취하게 되면, 혈당이 상승하게 되고 결국당뇨병으로 이어질 수 있다.
따라서 이 문제를 이해하는 것은예비 당뇨병상태이거나 인슐린 저항성이 있는 경우 매우 중요하다.
조금만 노력을 기울이면 탄수화물을 줄이고 최소한의 다이어트를 하는 것으로 이 문제를피할 수 있다.
또한, 의사들은 혈당만 주목하지만, 공복 인슐린 수치를 측정하지 않아 인슐린 저항성을 간과하게 된다.
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So, you may have insulin resistance for 10 to 15 years until all of a sudden this pancreas says, you know what? It's been compensating, it's been... Working hard to kind of counter this problem to help you, but now it's exhausted, so the pancreas can no longer pump out that much insulin. So this starts going down and down. Now we don't have as much insulin. Well, guess what's going to happen? If you keep consuming this amount of carbs at this frequency, this sugar is going to start to go up. Why? Because our insulin is going down. So the sugar is going to start going up. Over time, it's going to then turn into full-blown diabetes. Now, understanding this problem is so important if you are pre-diabetic or even if you have insulin resistance, because it's so easy to solve.. With just a little bit of effort, you can avoid this whole thing, and it really has to do with cutting out the carbs and going on a minimal diet. Fasting. Now, the other thing that I want to tell you is very, very interesting. The doctors are focused on the blood sugars only; they're not measuring your fasting insulin level. They're not measuring if you have insulin resistance. The test that you would do to determine that would be HOMA-IR, but that's never done. So, this area is kind of hidden. This is the area that you see; this happens later in life. This happens way before. Ninety percent of people that are pre-diabetic don't even know they're pre-diabetic. They just wake up one day and they're a diabetic. Now, I would say probably ninety-nine percent of the people don't know they have insulin resistance. Now, I'm going to tell you right now the symptoms to determine if you have insulin resistance. Without taking this test, all you have to do right now is just look down and see if you can see your belly. If you can see your belly and you can't see your feet, then we know you have insulin resistance. Here are some other symptoms: frequent urination, even at night. Are you getting up at night to urinate? If you were just to change your diet, you would notice this symptom improving within a few days..
5. 인지 저하와 기억 문제, 인슐린 저항성의 증상
브레인 포그와 기억 문제는 뇌가포도당에 의존하기 때문에 발생하며, 인슐린 저항성이 생기면 뉴런이 연료를 공급받지 못해망각하게 되고 이는 치매의 시작이 될 수 있다.
하지만 탄수화물을 줄이면 케톤으로 몸을 운영하게 되어 이러한 문제를 피할 수 있으며, 뇌에 영양을 공급하여 집중력과 기억력을 향상시킬 수 있다.
인슐린 저항성을 알 수 있는 주요 증상 중 하나는 오랜 시간 동안 배고픔을 느끼며 식사 사이에 간식이 필요하고, 특히 밤에 탄수화물에 대한갈망이 크다는 것이다.
식사 후 피로감을 느끼고 오후에 낮잠을 자고 싶다면 인슐린 저항성이 있을 가능성이 높다.
또한 발이나 손에찌릿함이나타는 느낌이 있을 경우 혈당이 혈관계를 파괴하고 있는 신호일 수 있으며, 고탄수화물 식단을 중단하고 자주 먹지 않는 것이 간단한 해결 방법이다.
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Brain fog and memory problems occur because your brain is dependent on glucose, and when you have resistance, guess what? You starve the neurons of their fuel and you start becoming forgetful; it's the start of dementia. But when you cut out the carbs, you'll be running your body on ketones, and you can bypass that whole thing. And feed your brain, and you'll actually have a lot more focus and fewer memory problems. But here's the big symptom right here to know that you have insulin resistance: you cannot go a long period of time without getting hungry; you need a snack between meals, and you need a snack at night. This is probably the big one: craving for carbs is significant, or chips, or some type of cracker, especially at night is a big symptom. Tired after eating? You want to take a nap after your lunchtime. We know you have insulin resistance. Tingling in the feet, or burning in the feet, or any type of sensation in the hands or feet is also right in this area right here; it could be this area, too. That means that your blood sugars are destroying the vascular system. Capillaries to the nerves in your feet, that's called peripheral neuropathy. Very, very, very, very simple to fix. All you do is get off the high-carb diet and stop eating so frequently. I put some links down below on how to do this, and just so you know, sugar is very oxidative and it creates a lot of inflammation. The inflammation actually makes this worse; it can even push you from here to here just by having the inflammation.. Also, omega-6 fatty acids, like in all the different oils—soy oil, corn oil, cottonseed oil, canola oil—are very highly inflammatory; that can also push you over the edge, as well as MSG, like monosodium glutamate, which is in a lot of fast food restaurants. Anyway, I gave you a lot of information; I hope you now have a... A deeper understanding of really how simple this concept is. Thanks for watching! Hey, we're back with another amazing recipe: no grains, no sugar, totally keto. There's no suffering on keto, absolutely not, Karen. And it's an immune system builder! Absolutely, you have to check this out. I think you should hurry up, watch the recipe, and make it yourself. It's just so easy to be keto, but is it simple? It's super simple. We hope you enjoy making it as much as we are enjoying eating it...